
כאשר דנים ברצינות על החזרי מס לשכירים, יש לצאת מנקודת ההנחה כי אין כל אינטרס למס הכנסה להחזיר לכם את הכסף, ולא משנה עד כמה שזה נשמע רע, ועל כן כדאי לכם להסתייע בבעלי מקצוע מומחים לעניין זה. העובדות מעידות על כך, כי בשיעור של יותר מחמישים אחוזים בקרב השכירים הישראלים זכאים לקבל החזרי מס, כאשר יש באפשרותכם להגיש בקשה לקבלת החזרי מס בגין שש שנים רטרואקטיבית, בעוד גובה החזרי המס לשכירים נאמד בשיעור של כשמונת אלפים ₪, שאותו תקבלו באופן ישיר לחשבון הבנק שלכם בתצורה של העברה בנקאית. בוודאי נדהמתם לגלות כי כל אזרח שני בישראל זכאי להחזרי מס לשכירים, ובשל כך חיוני שתקראו את המאמר שלפניכם מטרום ועד תום, ותמצאו בו טיפים מעולים, שיעזרו לכם כאשר תבקשו ליהנות מן החזרי מס לשכירים.
מדוע תופעת החזרי מס לשכירים יותר שכיחה?
התופעה של החזרי מס לשכירים יותר שכיחה בשל מנעד רב של נסיבות, ונתחיל מן ההתחלה ברשותכם. מדינת ישראל נוטה לגבות מתושביה ומאזרחיה מס הכנסה, בהתאם לרמה של ההכנסה החודשית שלכם. יש המון תרחישים שלאורם יגבו ממכם יותר מס הכנסה, מה שבהכרח יזכה אתכם בקבלה של החזרי מס הכנסה. ההחזר של מס הכנסה ממש לא נעשה בצורה אוטומטית, בעוד אתם סבורים כי מגיע לכם ליהנות, בתור שכירים, מהחזר מס הכנסה, עליכם לפנות לפקיד השומה שבמס הכנסה שסמוך למקום המשכן הקבוע שלכם, ולהגיש בקשה להחזר מס מסודר בצורה מסודרת. הבשורה הטובה, שתוכלו ליהנות מהחזר מס הכנסה לשכירים באופן רטרואקטיבי, בתום שנת המס שלאחר מהלך השנה שבה שילמתם על פי החוק מס הכנסה, בעוד אפשר לקבל החזרי מס לשכירים בגין שש שנים אחורה בלבד. התופעה הפכה לשם דבר בשנים האחרונות, ובאופן הזה נצפים המון שכירים שתובעים את הזכות הבסיסית שלהם לקבל החזר ממס הכנסה.
באיזה נסיבות מגיע החזרי מס לשכירים?
קיימות כל מיני נסיבות שבעטיין בוודאי מגיע לכם ליהנות מן החזרי מס לשכירים. זמנים שבמשך השנה לא הייתם מועסקים בעקבות למשל – חופשת לידה, אבטלה, או שנת שבתון, וכיוצא בזה. החזרי מס הכנסה לשכירים נחשבים לשכיחים גם בעקבות משיכה של כסף מן ביטוח חיים או קופת גמל, הוצאות רפואיות בגין כל מיני טיפולים, מוגבלויות רפואיות כאלו ואחרות שלכם או של קרובי המשפחה שלכם, וכיוצא בכך. עוד נסיבות נמנות על עבודה בד בבד בכל מיני מקומות, השכלה, תרומות, מצב משפחתי, מגורים באזורים כל שהם, וכולי.